دانلود فیلم

مانی پلو | آموزش طرز تهیه مانی پلو غذای خوشمزه دامغانی | مووی دانلود

مانی پلو

آموزش طرز تهیه مانی پلو غذای محلی

مانی پلو غذای خوشمزه مربوط به دامغان در استان سمنان است که طعمی بی نظیر دارد و نام آن به دلیل رنگ های متنوع استفاده شده در این غذا گذاشته شده است.

مواد لازم برای مانی پلو

  • زعفران دم کرده به میزان لازم
  • برنج 3 لیوان
  • لپه یک لیوان
  • کشمش پلویی 250 گرم
  • زرشک 75 گرم
  • گوشت گوسفندی یا فیله گوساله 300 گرم خرد شده
  • رشته پلویی 200 گرم
  • پیاز داغ 2 تا 3 قاشق غذاخوری
  • نمک، فلفل، زردچوبه به مقدار لازم
  • زیره سیاه یک قاشق چای خوری
  • زوغن به میزان لازم

مانی پلو

مواد لازم برای ته دیگ (در صورت دلخواه)

  • ماست معمولی 1 لیوان
  • زعفران دم کرده 1 قاشق چای خوری
  • زرده تخم مرغ 1 عدد

طرز تهیه مانی پلو

در یک قابلمه دو قاشق روغن بریزید و بر روی حرارت آن را داغ کنید و سپس گوشت را در آن مقداری تفت دهید، پیاز، زردچوبه و فلفل را هم اضافه کنید و بعد از 1 تا 2 دقیقه دو لیوان آب به آن اضافه کنید و درب قابلمه را بگذارید تا خوب پخته شود (در آخر پخت گوشت، نمک را به آن اضافه کنید).

لپه را با 2 لیوان آب بجوشانید و بعد از 2 دقیقه در آبکش بریزید (این کار باعث می شود نفخ لپه گرفته شود) و سپس دوباره با یک لیوان آب و کمی نمک می گذاریم تا پخته شود.

برنج را که دو ساعت قبل در آب و نمک خیسانده ایم در آب جوش می ریزیم چند دقیقه به برداشتن برنج مانده، رشته و لپه را به آن اضافه می کنیم و پس از یکی دو جوش در آبکش می ریزیم ( به این دلیل که رشته نرم شود و لپه لعاب نیندازد و برنج در هنگام دم کشیدن به هم چسبیده نشود).

در یک قابلمه کمی روغن می ریزیم و روی حرارت داغ می کنیم.

در یک کاسه ماست و زعفران دم کرده و زرده تخم مرغ را با یک تا دو کفگیر برنج مخلوط می کنیم، در ته قابلمه می ریزیم (برنج به حدی باشد که مایع ته دیگ نه خیلی شل و نه خیلی سفت شود) و باقی برنج را روی آن می ریزیم و دم می کنیم.

کشمش و زرشک (پاک کرده و شسته) را جداگانه با مقدار خیلی کم روغن سرخ می کنیم و سه چهارم از هر دو را با هم مخلوط می کنیم و یک چهارم بقیه را برای تزیین غذا کنار می گذاریم.

پس از اینکه برنج دم کشید، روی آن زعفران دم کرده می ریزیم؛ گفتنی است که این پلو تقریبا زعفرانی است.

در هنگام دم کشیدن در دیس لا به لای آن مخلوط کشمش و زرشک را می ریزیم و سطح روی برنج را برنج ساده می ریزیم تا بتوان طبق سلیقه آن را تزیین کرد.

مانی پلو

بخوانید : طرز تهیه پلوی ساده با طعم هل و میخک
برچسب ها

این مطلب بدون برچسب می باشد.

ارسال دیدگاه جدید

به نکات زیر توجه کنید

  • نظرات شما پس از بررسی و تایید نمایش داده می شود.
  • لطفا نظرات خود را فقط در مورد مطلب بالا ارسال کنید.